Cégünk kiemelt profilja az autópályák, épületek, hidak alatti útátfúrás (microtunneling) egyik leggyakoribb technikája, az acélcső sajtolás. Ez történhet hidraulikus sajtoló berendezés, vagy csőbeverő kos segítségével. Speciális gépeink biztosította technikai háttérrel akár 150 fm hosszúságú bontás nélküli csősajtolást is tudunk kivitelezni ø70mm - ø3000mm-es átmérőig.
A csősajtolás folyamata egy 3m x 6m-es indítóakna és egy 2m x 1,5m-es fogadóakna kiépítésével kezdődik. Az acélcső pontos telepítése érdekében a megfelelő eljárás kiválasztásához talajelemzésre van szükség. Puhább talajban a préselés, keményebb - akár köves - talajban a csőbeveréses technika a hatékonyabb. A sajtolásos módszerrel nagyon pontosan lehet az acélcsöveket telepíteni. Pilótafurat segítségével akár centiméter-pontos célzás is elérhető nagy távolságok áthidalásakor. A csősajtolási folyamat vége a talajkihordás a vezetékből és a közművezeték csatlakoztatása a rendszerhez.
tanila betoncső sajtolás kép
Acélcső sajtolás Budapesten
Az acélcsősajtolásnak számos előnye van. Minimális felszíni bontással jár, óvja a környezetet, és nagyon költséghatékony a nyíltárkos vezetékfektetéshez képest. Több mint 10 éves acélcsősajtolási múltunk során számos budapesti és vidéki helyszínen építettünk ki így közművezetéket. Referenciamunkáink többségénél, a természeti és az épített környezet okozta akadályok miatt nyíltárkos vezetékfektetés nem is lett volna lehetséges.
Cégünk nem csak a technológiai hátteret, a gépeket és az élő munkaerőt biztosítja, hanem a művelet hivatalos ügyeinek teljeskörű intézését, és az illetékes szakhatóságok felügyeletét is. Tudjon meg többet az acélcső sajtolásról és kérjen tőlünk egyedi ajánlatot!
tanila tevekenysegeink
Autópályák, épületek, vasútvonalak alatti bontás nélküli vezetékfektetés hatékony módja a betoncső sajtolás, amely során ø800mm-ø3000mm-es átmérőjű betoncsövet juttatunk egy hidraulikus szerkezet segítségével a földbe. Az általában ROCLA típusú vasbeton csövek sajtolásához előre kiépített, dúcolt oldalfalú sajtolóaknára van szükség az indulási és az érkezési oldalon egyaránt. Megfelelő talajminőség mellett, speciális berendezéseinkkel nagy távolságú - akár 100 méteres - sajtolás esetén is igen pontos útátfúrás valósítható meg.
Cégünk teljeskörű ügyintézése kiterjed a talajminőség vizsgálatra, a sajtolóaknák építésére és a betoncsősajtolás utáni tereprendezésre is. A csősajtolásos útátfúrás (microtunneling) teljeskörű adminisztrációját is vállaljuk, a szükséges hatósági engedélyek beszerzésétől kezdve a felügyeleti szervekkel történő kapcsolattartásig.
tanila betoncső sajtolás kép
Illusztráció a betoncső sajtolás technológiájához
A csősajtolásos vezetékfektetés alkalmazásának vannak olyan előnyei, amellyel más vezetékfektetési technológiák nem tudnak versenybe szállni. Válassza a betoncsősajtolást a hagyományos, nyíltárkos vezetékfektetéssel szemben:
- ha a terület feltárása (pl. utak, épületek alatt) nem lehetséges
- ha gyors és környezetbarát közművezeték kiépítésre van szüksége
- ha meg szeretné spórolni a nyílt árkos építés költségeit - mint például a forgalomelterelés, burkolatbontás, víztelenítés kiadásait
- ha a vezetékfektetésnek speciális körülményei vannak - például sűrűn közművesített talaj, talajvíz, nagy fektetési mélység
tanila tevekenysegeink
A HOBAST cső az üvegszállal erősített homoktöltésű poliészter csövek családjának legismertebb tagja. A mélyépítőipar előszeretettel használja a közművesítési feladatoknál olyan kedvező tulajdonságai miatt, mint a korrózióállóság, a különlegesen nagy érdességi tényező és a tökéletes vízzáróság. Kivételes teherbírásuk tökéletesen alkalmassá teszi őket a csősajtolásos útátfúráshoz, házak, hidak, folyók, utak, autópályák, vasúti sínek és egyéb nem feltárható területek alatt akár 3500mm-es átmérőig.
HOBAST cső sajtolással gyorsan és megbízhatóan lehet telepíteni víz, szenyvíz, vagy elektromos vezetékek hálózatát a környezet vagy az esetleges forgalom minimális megbolygatásával. Hosszú élettartama, magas nyomószilárdsága és viszonylag könnyű súlya miatt sokszor a hagyományos betoncső alternatívájaként merül fel. HOBAST cső sajtolással igen távoli célpontokat is centiméteres pontossággal lehet eltalálni, főleg ha a célzást pilótafurattal is megtámogatjuk.
tanila betoncső sajtolás kép
HOBAST csőfektetés
A HOBAST csövet a környezet és a környék lakóinak a megzavarása nélkül egy nagynyomású hidraulikus présgéppel juttatjuk a talajba. Ennek a microtunneling módszernek a sebessége elérheti akár a napi 50 métert is, amely nagyon előnyös amellett, hogy ez a technológia rendkívül gazdaságos, és a földbe fektetett cső várható élettartama akár a 100 évet is meghaladhatja.
Csősajtolásos útátfúrással csökkenthető az építkezés által közvetlenül és közvetetten okozott szénmonoxid kibocsátás, és nem szükséges árokfeltárást végezni. Alacsony súlyának és nem nedvszívó anyagának köszönhetően ennek a csőfajtának a sajtolásához szükséges a legkisebb sajtolóerő útátfúrásnál. Kérje ajánlatunkat csősajtolásos útátfurással végzett közművesítésre és csatorna- illetve vezetékfektetésre!
tanila tevekenysegeink
A rakétás fúrás a csősajtoláshoz hasonlóan gazdaságos, felszínbontást nem igénylő mélyépítési módszer. Ezzel az eljárással nagypontosságú, vízszintes furatok készíthetők 40-160 méteres hosszúságban. A rakétás fúráshoz szükséges pneumatikus földrakéta testében egy sűrített levegővel működő dugattyú található, amely intenzív alternáló mozgással 10-15 km-es sebességgel juttatja előre a rakétát.
Különböző anyagú vezetékek (acél, PVC) fektetésére is alkalmas. Tömörebb talajban (pl. homokos agyag) a vezeték másodlagos behúzással is a furatba jutatható. Lazább talajban, ahol nagyobb a beomlás veszélye, az azonnali vezetékbehúzás javasolt. Kavicsos, törmelékes talaj esetén a rögzített vésőfej helyett olyan aktív fejes rakétára van szükség, amelynek vésőfeje képes elmozdulni a rakéta testéhez képest, hogy ezzel könnyebben félrenyomja vagy áttörje az akadályokat. A technológiához természetesen a csősajtolásnál már megismert indító- illetve fogadóakna építésére van szükség.
tanila rakétás fúrás kép
Rakétás földfúrás menete
A rakétás fúrás előnyei a mélyépítésben:
- a legköltséghatékonyabb útátfúrási módszer
- környezet- és forgalomkímélő
- bármilyen víz-, gáz-, csatorna-, elektromos-, és hírközlési vezeték földkitermelés nélküli fektetése megoldható vele
- kis munkaterületet igényel, mert a rakétás fúráshoz egy 0,6m szélességű, és a földfúró rakéta hosszának másfélszerese hosszúságú indítóakna is elegendő
- gyors fúrást biztosít nagy mélységben
tanila tevekenysegeink
Cégünk mélyépítőipari szolgáltatási palettájának részét képezik a ø80-ø1000 mm-es átmérőjű függőleges fúrások. Gépparkunkban megtalálhatók a kisebb függőleges fúrásokhoz szükséges kézben tartható függőleges fúrók, és a nagyobb fúrásokhoz szükséges felfüggesztett, nagyteljesítményű talajfúró gépek egyaránt.
tanila függőleges fúrás kép
Talajmintavétel függőleges fúrással
Felhasználási területei:
- talajmechanikai feltáró fúrások
- nagynyomású vízvezetékek iránytörésének megtámasztása
- talajvízfigyelő kutak fúrása
- cölöpfúrás
- épületstabilizáció célú függőleges fúrás
tanila tevekenysegeink
Cégünk felszínbontással járó nyíltárkos vezetékfektetést is végez. Magyarország egész területén vállaljuk közművezetékek nyílt árkos kiépítését, legyen szó akár acél, ROCLA, HOBAST vagy ÜPE csövekről. A művelethez szükséges technológiai háttéret (daru, önrakodó teherautó, áramfejlesztő stb.) és a szakértelmet cégünk biztosítja.
tanila nyíltárkos vezetékfektetés kép
Nyíltárkos betoncső fektetés
Válasszon bennünket, ha vízvezeték, gázvezeték, vagy elektromos hírközlőkábelek nyílt árkos fektetésére van szüksége. A közelmúltban számos építési projekt acélcsőfektetési munkálatait kiviteleztük, amelyekhez a szükséges acélcsöveket is mi szállítottuk.
tanila tevekenysegeink
Vállaljuk csatorna bekötések teljes folyamatának megoldását, a csatorna tervezéstől a bekötésen át a tereprendezésig. Csatornáját gyorsan és precízen vezetjük telekhatáron belülre a csatorna gerincvezetékről. Csatorna bekötését bízza szakemberre, hogy az illesztések biztosan jól zárjanak, és a dőlésszög megfelelő legyen, így ne okozzon dugulást!
tanila csatornák házi bekötése kép
Csatornavezeték bekötése
Ingyenes ajánlatkérését követő megbízása után megtervezzük a vezetékek helyét, irányát, dőlésszögét, segítünk az engedélyeztetés adminisztratív feladataiban, és elvégezzük a földmunkákat.
tanila tevekenysegeink
Használt, bontott, és új acélcsövek (acélvédőcsövek) kereskedelme ø155 mm-es átmérőtől mélyépítési, csősajtolási vagy nyílt árkos vezetékfektetéshez. Nagyátmérőjű minőségi acélcsöveinket az elmúlt években számos magyarországi építési projektben hasznosították. Látogassa meg telephelyünket és tekintse meg széles méret- és típusválasztékunkat!
tanila acélcső kereskedelem kép
Különböző méretű acélcsövek
tanila tevekenysegeink